Ridläger.1. År:2001 Av: Marina Gustafsson..
Dag.1. söndag!
Vid fyra tiden samlades alla ridläger medlemmar för att ta en fika med mackor, saft och kakor. Lite senare tog vi in hästarna från hagen och red en runda men mycket spralliga hästar! Senare på kvällen grillade vi hamburgare och korv, i det soliga vädret. Klockan elva skulle musiken och vi vara tysta, men för dé behövde vi inte sova utan vi små prata en bra stund innan vi somnade. Vi sov på höloftet, men tyvärr fanns det inget hö där så vi sov på madrasser!
Heléne, våran ridlärare bestämde städ dagar till oss vi var två eller tre man per dag.

Dag.2. måndag!
Klockan 08.00 var det frukost, nästan alla slängde sig på bröd rosten. Vi hade pratat halva natten och var därför lite trötta men längtade till det nya äventyret på häst ryggen.
09.00 tog vi in hästarna för att borsta och sedan ge oss av till häst! Efter en lång och härlig ridtur på grusvägarna och i några bokskogar skrittade vi ner till den lilla in sjön för att svalka av hästarna. Hungriga som vargar var vi när vi kom hem till stallet. Efter en god fika spelade vi kubb på gräsmattan och mitt lag förlorade. 16.00. Middag. Underbart gott, vi åt oss mätta för att sedan bli ännu mättare när efterrätten kom. En timme senare öppnade kiosken, det vá jätte billigt. Ända tills klockan 18.00 åt vi godis och läste böcker eller tidningar. Sen skulle vi ta in hästarna från hagen, halv sju red vi iväg och hästarna hade inte lugnat sig ett dugg. När vi kom tillbaka var det många som, ringde hem för att berätta för sina föräldrar om hur det hade gott och hur många som hade ramlat av m.m.
Ca: 21.00 åt vi kvällsmat, dé satt bra!

Dag.3. tisdag!
Vi åt frukost kl: 08.00 som vanligt, sen bytte vi om till bad kläder för vi skulle rida ner till sjön och bada med hästarna. Denna gång red inte Heléne för det fanns hästar som inte hade badat innan. Vattnet var ljummet och dom flesta hästarna tyckte det var kul att bada!
När vi inte ville bada mer med hästarna band vi dom i träden med grimmorna som vi hade med oss. Istället badade vi själva, när vi skrittade hem hästarna kom det massor av blinningar dom var inte roliga! När vi kom hem släppte vi ut hästarna direkt i hagen för dom hade inte blivit svettiga. Vi fikade och sedan fick vi putsa tränsen för annars så kunde lädret spricka.
Efter middagen så gick alla ut för att bygga upp några terräng hinder på en hopp bana. Hindrena lång på 50-65 cm, det var ganska låga hinder men många så vi fick inte ha
dom så höga. När vi sedan red så passerade vi en gammal affär sen kom våran hemma gjorda terräng bana. Det va jätte roligt, men vi red inte så länge för hästarna måste få ta det lugnt någon dag om dom ska orka men hela ridlägret.

Dag.4. onsdag!
Denna dag var det många som hade längtat till! På morgonen red vi lite i sand dynorna och sedan delade vi upp oss i lag typ tre i varje, man fick gör fyra frågor per lag och sedan lämna in dom till Heléne där hon valde ut två bra frågor ur varje lag. Vi gjorde i ordning hästarna, nu skulle vi rida "snitsel jakt" ( poäng promenad till häst, som Heléne själv hade hittat på) Hon släppte oss med 2 min mellan rum och den som hade flest rätt och snabbast i mål vann! Ritten varade bara mellan 10 minuter en kvart men det va mest galopp och trav så hästarna var trötta efteråt!
Vi åt våran efter längtade kvällsmat och pratade mycket om vad som hade hänt idag och spänningen till morgon dagens hopp tävling. Och det var många som ville att det skulle börja regna för att vi skulle kunna rida i sand backarna!

Dag.5. torsdag!
Inget regn, solen sken från en moln fri himmel och lite besviken var man ju, men vi åt frukost och sedan tog vi in hästarna för att rida en sväng till sjön. Där badade vi en sista gång för det här året, (troligt vis). Lite ledsamt. När vi kom hem frös vi lite men vi torkade snabbt och blev varma igen. Vi åt middag och det var faktiskt inte så många som handlade i kiosken idag, men det var väll inte så konstigt för vid det här laget var man lite trött på godis. Som vanligt hämtade vi in hästarna kl: 18.00 men denna gången hade vi hopp tävling i en hage som såg ut som en gräs bana, tyvärr hade dom inte en paddock eller manege. Tävlingen gick ut på att man skulle rida två grund om gångar på tid, snabbast och felfriast vinner. Eftersom vi inte hoppar mer en små hinder så var hästarna ganska okoncentrerade. Vi pysslade om våra hästar lite extra mycket för dom hade varit så duktiga. Vi åt våran sista kvällsmat i Björkhult, det var lite ledsamt att lägga sig en sista gång på höloftet…

Dag.6. fredag!
Så fort vi vaknade så började vi packa ihop våra grejer som vi skulle ha med oss hem. Det hade inte regnat på hela veckan men vi red i sandbackarna ändå, det var lite synd om dom som red sist för dom fick tugga sand. Vi handlade en sista gång i kiosken nästan allt godis var slut nu så det behövdes nog handlas mer till nästa rid läger. Vid halv sju tiden kom
allas föräldrar för att kolla på oss när vi red gymkhana. Bestående av 5 grenar:
Boll och racket,
Hoppa säck
Vattnet
Slalom med grimskaft
Ta av och på kläder
Det var jätte roligt och efter vi ridit så ställde vi upp oss på en linje så man kunde ta kort om man ville! Denna veckan har varit jätte rolig och alla har varit nöjda!